torsdag 22 augusti 2013

Vit chokladkaka med bär



Du behöver:
500 g vit choklad
150 g osaltat smör
5 ägg, seprarerade
1,4 dl socker
1 msk vetemjöl
Florsocker
Jordgubbar
Andra bär
Vaniljsås

Gör såhär:

1. Värm ugnen till 175 grader. Smöra en rund bakform.

2. Smält 300 g vit choklad och smöret och låt blandningen svalna. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt under fortsatt vispning den avsvalnade chokladblandningen och därefter mjölet. Vispa äggvitorna fasta i en annan skål och vänd försiktigt ned dem i smeten. Häll smeten i formen och grädda kakan cirka 35 minuter i ugnen. Kontrollera att den verkligen är klar.

3. Ta ut kakan ur ugnen. Låt svalna i sisodär 2-3 timmar. Pudra rikligt med florsocker.

4. Skölj jordgubbarna. Smält resten av den vita chokladen (200 g) och doppa halva jordgubbarna i chokladen. Lägg dem på en tallrik med den doppade änden uppåt (annars fastnar chokladen i tallriken sen). Ställ in dem i kylskåpet så chokladen stelnar. Tina under tiden upp bären (vi använde hallon och blåbär).

5. När ni ska servera så skär en bit av kakan, lägg på de doppade jordgubbarna och bären och häll över vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar