måndag 7 januari 2013

Galet god laxpasta




Du behöver:
Pasta (Vi körde Penne)
Lax (Vi körde fryst lax, går säker superbra med färsk också)
4 dl grädde
3 tomater
1 st grönsaksbuljong
Cayenpeppar

Gör såhär:

1. Sätt på vattnet till pastan (häll sedan i när det kokar).

2. Skålla tomaterna. Det innebär att du skär fyra streck i tomaterna (en på varje sida, uppifrån och ner), sen kokar du upp vatten och lägger i tomaterna. När du ser att skalet börjar lyfta sig och krumilura sig så är dom klara. Ta upp dom och så skär du försiktigt bort skalet. Hacka sedan tomaterna.

3. Koka upp grädden och låt den koka i någon minut. Akta så det inte kokar över bara!

4. Smula i grönsaksbuljongen och ha sedan i de hackade tomaterna.

5. Skär laxen i bitar och häll i det i grädden.

6. Ha i cayenpeppar efter önskemål och även salt.

Klart!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar