Du behöver:
2 gelatinblad
3 dl grädde
1 dl mjölk
2 msk socker
100 gram vit choklad
Gör såhär:
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca 5 minuter. Koka under tiden upp grädden och mjölken i en kastrull.
Hacka den vita chokladen i bitar och rör ner det i grädden så det smälter tillsammans med sockret.
Ta sedan upp gelatinbladen och rör även ner dessa i grädden på spisen så dom smälter. Häll sedan upp i glas och låt stelna i kylskåpet i 6 timmar.
Ett tips: Jag var så klantig så jag inte läste att de skulle stå inne i 6 timmar först. I ren panik för att komma på en lösning så rörde jag ner ett extra gelatinblad och ställde sedan pannacottan i glasen i frysen i nån timma. Det gick det också kan jag säga! Gick ju dessutom snabbare.
När pannacottan stelnat och ska ätas så rör snabbt ihop en hallonsås.
Du behöver:
2 dl hallon
2 msk florsocker
Värm hallonen och rör ner florsockret. Sila sedan hallonsåsen för att få bort hallonkärnorna. Låt den svalna lite och häll sedan lite sås över varje pannacotta.
Tack för din kommentar!
SvaraRaderaVad roligt att du tyckte om det!
Mvh "Smeten mitt i livet" (22 år)