torsdag 20 september 2012

Krämig jordgubbspaj

Vi testade en ny slags jordgubbspaj häromdagen som kallas "Krämig jordgubbspaj". Jag är lite mer för vanliga pajer med smuldeg och vaniljsås men vissa kan nog tycka den här är jättegod.

Du behöver:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g smör
1 st ägg
0.75 dl strösocker

Fyllning:
400-500 g jordgubbar
2 st ägg
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl creme fraiche
ev. 0.5 st rivet skal av en citron (vi hade inte detta)

Gör såhär:
1: Blanda mjöl, bakpulver, smör, ägg, och socker i en bunke. Rör sedan ihop pajdegen till en smulig massa. Tryck sedan ut pajdegen i en pajform.

2. Skiva jordgubbarna och lägg dom i pajskalet (eller använd dom hela).

3. Nu till fyllningen. Knäck äggen och tillsätt strösocker och vaniljsocker i en bunke.

4. Vispa till en jämn smet och häll i creme fraichen, vispa lite till. Häll smeten sedan över jordgubbarna i pajformen.

5. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 35 minuter tills den börjar få lite färg.




3 kommentarer:

  1. Vad hände med steg 4 ?

    SvaraRadera
  2. Det undrar jag med..

    SvaraRadera
  3. Det ska bara vara 5 steg, lyckades med att skriva "5 och 6" istället för "4 och 5". Ber om ursäkt för det!

    SvaraRadera