500 gram laxfilé
2 st morötter
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
15 st sockerärtor
3.5 dl vatten (mjölk)
1 msk hummerfond
2.5 dl matlagningsgrädde
2 tsk franska örter (det använde inte vi)
Salt och peppar
(För lite mer sting så häll i lite röd currypasta eller sambal oelek)
Flytande smör
Gör såhär:
Skala och dela morötterna i mindre bitar. Hacka löken till önskade bitar. Dela sockerärtorna på mitten. Skär zucchinin.
Smält smöret och fräs grönsakerna. Pressa i vitlöken när du fräst klart. Häll sedan på vattnet och ha i hummerfonden. Låt det sedan småkoka i 8 minuter.
Tillsätt sedan matlagningsgrädden och örterna. Salta och peppra.
Lägg sedan i laxen som är skurna i mindre bitar. Låt grytan sjuda under lock till laxen är färdig. Har du inte stekt laxen innan så bör det ta mellan 5-10 minuter, annars går det snabbare. Servera med potatis, men det funkar även utmärkt med bara sallad till som jag åt!
Eftersom vi stekte fisken innan så hällde vi även i själva "fonden" som blev kvar av fisken i grytan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar