måndag 25 juni 2012

Chilikassler

Jag och min sambo har dille på att testa nya recept och häromveckan testade vi en maträtt med kassler som fick 4.5 stjärnor av 5 av oss. Maträtten är skitenkel, går snabbt att göra och är ganska stark men hur stark man vill ha väljer man såklart själv. Vi gillar stark mat så vi har det ganska starkt. Vi rörde även i lite Sambal oelek i för att få det starkare. 

Betyg:
4.5 stjärnor av 5

Du behöver:
500 gram kassler
3 dl vispad grädde
Chilisås
1 röd chilipaprika
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk curry
Riven ost
Smör till stekning

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Skär kasslern i tunna skivor. Hacka sedan paprikan och vitlöken och stek tills de blir mjuka i rikligt med smör, ha i curryn och rör om. Lägg det sedan fördelat i botten på en ugnsfast form. Lägg sedan kasslerskivorna omlott över. 

3. Vispa grädden och rör ner chilisås (och sambal oelek om du vill ha ännu starkare). Smaka själv hur starkt du vill ha. Bred sedan chiligrädden över kasslern. Toppa sedan med riven ost och gratinera i ugnen tills osten fått fin färg i 15-20 minuter. 

Voila! Jag åt sallad till detta och det var supergott, Oskar åt pasta och man kan säkert äta ris med. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar