Du behöver:
500 gram kycklingfilé
1 röd paprika
1 röd chilipaprika
2 st schalottenlökar
4 st vitlöksklyftor
2.5 dl matlagningsgrädde
200 gram Philadelphiaost
1 dl kycklingfond
1 msk flytande smör och rapsolja (det går nog bra med annan slags olja med)
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk sambal oelek (om du vill ha ännu starkare)
salt och peppar
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Skär paprikan, löken, vitlöken och chilipaprikan.
Smörj sedan en ugnssäker form med flytande smör och oljan, strö över den torkade rosmarinen. Tänk på att rosmarinen ger väldigt mycket smak så ha inte i för mycket, jag kan rekommendera lite mindre än det på bilden då jag personligen tyckte att det blev för mycket smak.
Fräs löken, paprikan, chilipaprikan och vitlöken. Häll sedan över det i ungsformen utan att stekfettet kommer med.
Stek sedan kycklingen i resten i matfettet som blev över från grönsakerna. Lägg sedan kycklingen överst i ugnsformen.
Tillsätt nu philadelphiaosten i stekpannan och låt det smälta. Späd sedan med kycklingbuljongen till lagom konsistens och smaka av det med salt, peppar och sambal oelek.
Häll såsen över kycklingen och grönsakerna i ugnsformen. Stoppa i den i 200 grader i ugnen 10-15 minuter. Du ser när den är klar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar