torsdag 22 augusti 2013

Choklad och jordgubbstårta


Denna tårta bakade jag på våran årsdag. Riktigt god!

Du behöver:
En chokladtårtbotten (Finns på ICA), eller så bakar du en egen.
Ett paket jordgubbsmousse (Ekströms)
Ca 3 dl mjölk
1 liter färska jordgubbar
Florsocker
100 gram mörk choklad
1 dl grädde
En klick smör

Gör såhär:

Jag ska börja med att säga att jag förminskade våra tårtbottnar (skar av 2-3 cm av kanterna) så denna tårta är inte fullstor som när du köper den. Men det gör ni som ni vill beroende på hur stor tårta ni vill ha.

  • Börja med att vispa jordgubbsmoussen och ställ in den i kylskåpet tills den är klar. Under tiden kan du börja med att hacka jordgubbar i bitar, hur många och hur mycket bestämmer du själv. 

  • Ta sedan ut jordgubbsmoussen ur kylskåpet och bre på det understa lagret av tårtbottnen, strö över jordgubbsbitar (Se bilden nedan). Lägg på tårtbotten nummer 2 och gör samma sak där.

  • Nu ska du göra chokladglasyren. Gör i ordning ett vattenbad och häll i 1 dl grädde tillsammans med 100 gram mörk choklad. När det har smält så häll i en klick smör tills det smälter. Låt den sedan stå och dra sig en stund så den svalnar så den inte är så varm när du ska lägga på den över tårtan. Runt ljummet är lagom.

  • När den svalnat tillräckligt så börja bre ut den över tårtan (jag använde en slickepott). Det kan vara lite knepigt att få det helt bra men äh, man ska ju ändå bara äta den!

  • När chokladglasyren är på så ställ in tårtan i kylen så glasyren stelnar.

  •  När den stelnat är det dags att dekorera den. Ta ett vanligt skrivpapper och klipp ut ett hjärta, lägg den löst över tårtan. 

  • Använd florsocker i en liten sil och strö i hjärtat, dra sedan FÖRSIKTIGT bort pappret.

  • Lägg färska jordgubbar runt om tårtan. Klar!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar