torsdag 22 augusti 2013

Choklad Fudge Brownies



Du behöver:
175 gram mjukt smör
3 dl socker
1.5 dl kakao
0.5 dl ljus sirap
1/4 tsk salt
3 ägg
1.5 dl mjölk

Fudgeglasyren:
1.5 dl vispgrädde
0.5 dl mjölk
0.5 dl ljus sirap
200 gram mörk choklad

Gör såhär:
1. Sätt på ugnen på 200 grader. 

2. Vispa smör och socker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget (akta så det inte kommer i skal)och vänd till sist i mjölet. 

3. Smöra formen du ska använda och häll i smeten. Grädda kakan i ca 30-35 minuter (men det tar olika tid beroende på ugn och form, så kolla med jämna mellanrum). Kakan ska vara lite kladdig inuti. Låt kakan svalna.

4. Nu är det dags att göra fudgen. Koka upp vispgrädde, mjölk och sirap i en kastrull (Var noga med att vispa så det inte bränns vid!). Dela chokladen i bitar och lägg ner i kastrullen så det smälter tillsammans med gräddblandningen.

5. Låt fudgen svalna lite och häll sedan över den över kakan. Ställ sedan in kakan i kylen tills fudgen stelnat. Skär upp kakan i bitar och servera med valfria tillbehör.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar